dinsdag 22 januari 2013

Natuurbeleven komt naar Mechelen en Vilvoorde

Hey, hey

Heb jij interesse om deze zomer op vakantie te gaan naar het zuiden van Zweden? Kom dan zeker naar één van de volgende infoavonden:
-> vrijdag 1 februari om 19.00u: KA Pitzemburg, Bruul 129 - 2800 Mechelen
-> donderdag 7 februari om 19.00u: KTA Horteco, de Bavaylei 16 - 1800 Vilvoorde


zaterdag 19 januari 2013

Zweedse schoonmaakster niet meer verdacht van diefstal trein


De poetsvrouw uit Stockholm, die een trein zou hebben gestolen om vervolgens tegen een huis te rijden, wordt niet meer verdacht van diefstal. Dat meldt de Zweedse procureur-generaal. De crash zou het gevolg zijn van een probleem met de beveiliging van de trein. De 22-jarige vrouw was als enige aan boord toen de trein vanuit het depot begon te rijden en tegen een appartementsgebouw crashte in Saltsjobaden, in het oosten van de hoofdstad Stockholm. De schoonmaakster raakte zwaargewond bij het ongeval, de inwoners van het appartementsgebouw bleven ongedeerd. Volgens de procureur-generaal is het ongeval waarschijnlijk veroorzaakt door een probleem met de beveiligingssystemen van de trein en van het station. Oorspronkelijk verklaarden spoorwegbeheerder Arriva en vervoersmaatschappij SL dat de vrouw de trein gestolen had. Ze hebben zich ondertussen verontschuldigd.

foto: afp
bron: www.hln.be
video: klik hier

Eland sukkelt in zwembad

In een tuin in Linkoping, zo’n 200 kilometer ten zuiden van de Zweedse hoofdstad Stockholm, is een eland ongelukkig in een zwembad gesukkeld. De reddingsdiensten gebruikten een ladder om het rendier uit het ijskoude water te bevrijden. (Ruwe beelden SCANPIX - 08/01/13 - http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/ookdatnog/1.1520378)