maandag 11 maart 2013

Agnetha Fältskog heeft een nieuwe single uit


De Zweedse zangeres Agnetha Fältskog heeft de single "When you really loved someone" uitgebracht op het internet. De single is de voorbode van het nieuwe album "A" van de voormalige zangeres van de Zweedse groep ABBA.
"Ik had niet verwacht om ooit nog een album uit te brengen. Mijn stem mag niet oud klinken", meldt de 62-jarige zangeres in een gesprek met de BBC. Agnetha Fältskog zocht sinds de split van ABBA in 1983 de anonimiteit op. Samen met haar ex-man Björn Ulvaeus van ABBA heeft ze twee kinderen. Het album "A" van Agnetha Fältskog zal in mei wereldwijd in de winkelrekken liggen.

zondag 10 maart 2013

Zweedse prinses Lilian (97) is overleden


In de Zweedse hoofdstad Stockholm is prinses Lilian overleden, een tante van koning Carl Gustav. Ze was 97 jaar oud. Lilian was van oorsprong Britse en was gehuwd met prins Bertil. Ze trouwden pas in 1976 nadat ze daarvoor de toestemming van Carl Gustav hadden gekregen. Eerder was het "not done" dat een Zweedse prins met een gescheiden burgermeisje trouwde.

Prinses Lilian werd geboren in 1915 in Swansea, in Wales. In 1940 trouwde ze met een Britse acteur, maar beiden verloren elkaar uit het oog tijdens de Tweede Wereldoorlog toen die dienst nam in het Britse leger. Lilian ontmoette prins in 1943 in Londen, waar de prins militair attaché was op de Zweedse ambassade. Hun relatie was lange tijd een probleem voor het Zweedse koningshuis. Van koning Gustav Adolf, de oudste broer van Bertil, mocht het koppel niet trouwen omdat dit het voortbestaan van het Zweedse koningshuis in gevaar dreigde te brengen. Bertil was een mogelijke troonopvolger. Het koppel bleef echter samenwonen in Stockholm, ondanks de tegenkantingen van het koningshuis. Pas in 1976 kregen ze officieel de toestemming om te trouwen. De nieuwe koning Carl Gustav was overigens zelf getrouwd met het Duitse burgermeisje Silvia. Bertil en Lilian waren 64 en 61 toen ze in het huwelijksbootje stapten. Na de dood van Bertil in 1997 was Lilian het oudste lid van het Zweedse koningshuis. Ze nam ook enkele koninklijke taken van haar echtgenoot over. De laatste jaren leed Lilian aan de ziekte van Alzheimer.

zaterdag 2 maart 2013

Ikea stopt met verkoop van balletjes in België


Zaventem, 25 februari 2013 - IKEA Belgium besliste vandaag om tijdelijk te stoppen met de verkoop van de Kötbullar gehaktballen in de Zweedse foodshop en in de restaurants van de 6 IKEA vestigingen in België.

IKEA Belgium neemt deze beslissing uit voorzorg nadat de resultaten van een labo-analyse in Tsjechië aantoonden aan dat er mogelijk paarden-DNA aanwezig was in één lot diepgevroren köttbullar van 1 kg die verkocht werden in het IKEA-filiaal van Brno. Het gaat om in Zweden geproduceerde gehaktballen.
Alhoewel er geen gevaar is voor de volksgezondheid mogen klanten die dat willen hun in de Zweedse shop aangekochte balletjes terugbrengen naar de klantendienst van de winkel. Zij krijgen in ruil een aankoopbon voor de foodshop of worden terugbetaald. “De desbetreffende staal wordt momenteel verder onderzocht maar wij nemen deze zaak zeer ernstig en willen 100% zekerheid over de herkomst van het vlees in onze gehaktballen alvorens wij de verkoop terug zullen hervatten”.

bron: www.ikea.com