zondag 17 november 2013

4de editie van "Pitzemburg for life"


Noteer alvast met stip "Pitzemburg for life" in je agenda: donderdag 19 december 2013 van 18.00u tot 24.00u. Wij knopen opnieuw aan bij de actie "MUSIC for LIFE" van Studio Brussel. De opbrengst van de avond wordt geschonken aan "Barts Weg vzw", een organisatie die fondsen inzamelt om wetenschappelijk onderzoek naar sarcomen te financieren.

vrijdag 15 november 2013

Prinses Madeleine pronkt met babybuikje

Het Zweedse koningshuis wordt eind februari uitgebreid met een prinsesje. Een Zweeds vrouwenblad achterhaalde het geslacht van het toekomstige kindje van Madeleine en haar man Chris O’Neill. Een woordvoerder bevestigde het nieuws.

Het Zweedse blad ‘Svensk Damtidning’ kwam te weten dat het koppel zich had ingeschreven op een babylijstwebsite, waarbij ze het vakje ‘meisje’ aanvinkten. De woordvoerder van het koningshuis wilde het nieuws eerst niet bevestigen, maar kwam dus later op zijn stappen terug.

Prinses Madeleine woont samen met haar man Chris O’Neill in New York. Madeleine leerde de financieel adviseur enkele jaren geleden kennen in ‘The Big Apple’. Het koppel verloofde zich begin oktober 2012 en huwde enkele maanden geleden. Het is het eerste kindje van het paar en het tweede kleinkind van koning Carl Gustav en koningin Sylvia na Estelle, het dochtertje van kroonprinses Victoria. (AB)

bron: www.weekend.knack.be

IJshotel gaat brandmelders installeren



Brandmelders in een hotel dat is gemaakt van ijs. Dat lijkt bijzonder vreemd. Toch heeft het Icehotel in het Zweedse plaatsje Jukkasjärvi beslist om voortaan rookmelders te plaatsen. Op die manier hoopt het hotel elk risico op brandschade te verkleinen.
Ieder jaar wordt het ijshotel opnieuw gebouwd met behulp van ijsblokken uit de plaatselijke Thorne-rivier. Dit jaar zijn de veiligheidsregels gevoelig aangescherpt, met als gevolg dat er rookmelders moeten komen. Het hotel zelf mag dan puur uit ijs bestaan, in het hotel zijn ook brandbare materialen aanwezig, zoals kussenslopen, slaapzakken en rendierhuiden.

Dit jaar kunnen de gasten elkaar verwarmen van 6 december tot en met 13 april. Liefhebbers moeten wel diep in de buidel tasten voor een nachtje in dit ijskoude hotel. Een verblijf voor een nacht in een eenpersoonskamer kost ongeveer 212 euro. Voor een nacht in een luxe-suite moeten gasten 836 euro neertellen.

bron: www.deredactie.be

woensdag 13 november 2013

Avicii op 13 februari in het Sportpaleis

Om de release van zijn debuutalbum "True" te vieren, trekt Avicii de wereld rond met zijn "True tour". Deze zal op donderdag 13 februari 2014 halt houden in het Antwerpse Sportpaleis. Avicii is onder meer bekend van zijn wereldhits "Le7els" en "Wake me up".
Het Antwerpse Sportpaleis zal op 13 februari Avicii verwelkomen. De 24-jarige Zweedse dj en producer komt er zijn debuutalbum "True" voorstellen.

De jonge Tim Bergling is een van 's werelds meest gevraagde dj's en werd in 2011 genomineerd voor een Grammy Award voor zijn hit "Sunshine", een samenwerking met David Guetta.

Avicii's debuutalbum "True" kwam binnen op nummer vijf in de US Billboard 200. De eerste single op het album "Wake me up" behaalde een nummer één positie in 35 landen en ging al meer dan 5,1 miljoen keer over de toonbank.

Avicii komt nu ook naar België. Tickets voor het concert op donderdag 13 februari in het Antwerpse Sportpaleis zijn te koop vanaf 30 oktober.

bron: www.deredactie.be
tickets: TeleTicketService

Minder gedetineerden: Zweden sluit gevangenissen

In Zweden worden dit jaar vier gevangenissen gesloten. Dat heeft te maken met het dalende aantal gevangenen in het Scandinavische land. Zweden legt meer de nadruk op sociale reïntegratie van veroordeelden, op preventie en op strafvermindering voor minderjarigen. "Wegens de ongewone daling van het aantal nieuwe gedetineerden kunnen we een deel van onze infrastructuur sluiten omdat we ze niet meer nodig hebben", zegt Nils Öberg, de directeur van het Zweedse gevangeniswezen, tegen de krant Dagens Nyheter. Sinds 2004 is het aantal gedetineerden in Zweden elk jaar gedaald met 1 procent. Tussen 2011 en 2012 bedroeg de daling zelfs 6 procent. In 2012 telde Zweden 4.852 gedetineerden op een bevolking van 9,5 miljoen, terwijl dat er in 2004 nog 5.722 waren. Het kleinere aantal gedetineerden betekent niet dat de criminaliteit in Zweden daalt, maar heeft te maken met een andere aanpak van veroordeelden. Öberg wijst erop dat minderjarigen minder streng worden aangepakt in verband met drugsdelicten of diefstal. De sluiting van vier gevangenissen is niet definitief. Zweden kan twee van de vier instellingen heropenen, mocht dat nodig blijken.

bron: www.deredactie.be

Agnetha Fältskog breekt lans voor ABBA-reünie

De Zweedse zangeres Agnetha Fältskog heeft in een interview met de Duitse krant Welt am Sonntag gemeld dat ze te vinden is voor een reünie van ABBA. In 2014 is het veertig jaar geleden dat ABBA doorbrak op het Eurovisiesongfestival met het nummer "Waterloo".
De Zweedse band ABBA is een van de meest succesvolle popgroepen van de twintigste eeuw. Zangeres Agnetha Fältskog heeft in Welt am Sonntag gemeld dat ze te vinden is voor een reünie.

"Het idee om iets te doen om die verjaardag te vieren is er, maar ik kan niet zeggen of er iets van zal komen. Ik droom de laatste tijd vaak van de andere drie ABBA-leden. Het zijn goede dromen. Misschien zijn ze een deel van het proces om het ijs te doen smelten tussen ons. ABBA blijft nog steeds een groot deel van ons", zegt Agnetha Fältskog.

De 63-jarige zangeres van ABBA bracht eerder dit jaar het soloalbum "A" uit. Fältskog richtte in 1972 samen met haar man Björn Ulvaeus en het echtpaar Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad ABBA op. Beide huwelijken strandden begin de jaren 80 en in 1982 werd de band definitief opgedoekt.

De groep scoorde verschillende hits met onder meer "Mamma mia", "Dancing queen" en "Knowing me, knowing you". De voorbije decennia verkocht ABBA meer dan 350 miljoen albums. Sinds de split duiken er geregeld geruchten op over een mogelijke reünie.

bron: www.deredactie.be

Zlatan Ibrahimovic is alomtegenwoordig

De Zweed prijkt nu ook op postzegels die door de Zweedse post op de markt worden gebracht. Verzamelaars moeten wel tot 27 maart wachten om de postzegel in hun bezit te krijgen. "Dit is een grote eer", reageert een humoristische Ibrahimovic. "Ik krijg hoofdzakelijk rekeningen in de brievenbus, maar nauwelijks met een mooie postzegel erop. Misschien zal daar nu wat verandering in komen." De postzegels worden op 27 maart in omloop gebracht. Ibrahimovic is niet de eerste sporter die op een postzegel staat. Onder meer tafeltennisser Jan-Ove Waldner en enkele ijshockeyspelers viel die eer ook al te beurt. (11/11/2013)

Zlatan Ibrahimovic (32) is in Zweden opnieuw uitgeroepen tot beste voetballer van het land. De topspits van Paris Saint-Germain mag al een achtste exemplaar van de Guldbollen, de Zweedse Gouden Bal, op zijn schouw zetten. Zlatan Ibrahimovic is de enige speler die de Guldbollen acht keer heeft gewonnen: in 2005, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 en 2013. "Het wordt moeilijk om mijn record te breken", lachte Ibrahimovic op het Zweedse voetbalgala. "En ik wil nog meer uit mijn carrière halen. Elke keer als ik speel, neem ik het niet tegen mijn tegenstander op, maar tegen mezelf. Ik wil steeds betere resultaten boeken." Oud-Anderlecht-speler Pär Zetterberg heeft één Gouden Bal op zijn schouw staan. In 1997 was hij de beste van Zweden. In ons land kreeg Zetterberg toen de Gouden Schoen. (12/11/2013)

bron: www.sporza.be