zondag 25 mei 2014

Spotify heeft 10 miljoen betalende gebruikers


Spotify heeft de grens van 10 miljoen betalende gebruikers overschreden. Dat zegt het bedrijf zelf in een persbericht. De Zweedse aanbieder van muziek via streaming is aanwezig op 56 markten en telt ruim 40 miljoen actieve gebruikers.
Sinds de start van het bedrijf in 2008 heeft Spotify naar eigen zeggen al meer dan 1 miljard dollar aan rechten op muziek uitbetaald. Gebruikers van Spotify betalen een maandelijkse som om onbeperkt naar liedjes te kunnen luisteren via streaming. Het meest afgespeelde liedje ooit via de streamingdienst is "Wake Me Up" van Avicii, met meer dan 235 miljoen streams. De populairste mannelijke artiesten zijn Eminem en David Guetta en de populairste vrouwen Rihanna en Katy Perry, meldt het bedrijf nog.

"Wat ik gedaan heb, is toch niet speciaal"

Volgens de populaire Zweedse krant Expressen was hij de afgelopen dagen het gespreksonderwerp nummer één. Buschauffeur André Grandin onderbrak eind vorige week zijn route, toen hij een meisje huilend langs de weg zat zitten. Hij stopte, stapte uit de bus en vroeg het meisje wat er aan de hand was, terwijl hij de passagiers alleen in de bus achterliet. Dit hartverwarmende moment, zoals een van de passagiers het omschreef, werd in Zweden via sociale media snel massaal gedeeld.
"Eerst was ik verbaasd, en dan was ik gelukkig. Want ik had nog nooit iemand zoiets zien doen", aldus passagier Emma Gustafsson, die de foto nam. De 37-jarige buschauffeur twijfelde geen moment toen hij de 10-jarige Emilia Behrendtz zag huilen: "Ze vertelde me dat een aantal andere meisjes haar gepest hadden. Ze bleef zich ook verontschuldigen. En vroeg of ik haar naar huis kon brengen. Wat ik gedaan heb, is toch niet speciaal. Wat moet je anders doen, als je een meisje op de grond ziet zitten met tranen in de ogen? Ze had ook gekwetst kunnen zijn, of weet ik wat nog."
In Zweden is Grandin intussen dus tot "een held" uitgegroeid.

bron: www.deredactie.be

zondag 22/6/14 - 2de infomoment

Bericht aan alle begeleiders, deelnemers en hun ouders:

Het infomoment waarop alle praktische informatie wordt gegeven betreffende onze zomerkampen in Zweden (Oland - Hiking), zal plaatsvinden op zondag 22 juni 2014 om 10.00u in de refter van het KA Pitzemburg, Bruul 129 te 2800 Mechelen.

vrijdag 2 mei 2014

Zomerkampen "Zweden 2014" - volzet

Vanaf vandaag, vrijdag 2 mei 2014, kunnen wij helaas geen inschrijvingen meer registreren voor onze zomerkampen in Zuid-Zweden. Het maximum aantal plaatsen in de bus is bereikt.