zaterdag 5 februari 2011

New Scandinavian Cooking with Tina Nordström



'New Scandinavian Cooking with Tina Nordström' is een ontdekkingstocht van de Zweedse keuken, cultuur en geschiedenis, gepresenteerd door de culinaire sensatie Tina Nordström.

Tina Nordström brengt haar mobiele keuken naar de havens, steden en het platteland van Zweden om traditionele Scandinavische ingrediënten om te toveren tot overheerlijke moderne gerechten. Ze wordt voortdurend omringd door het adembenemende Zweedse landschap. Haar warme glimlach, extraverte persoonlijkheid en voortreffelijke kookkunsten hebben van Tina een van de meest gevierde Scandinavische tv-sterren gemaakt. Tina’s kookfilosofie is eenvoudig: ze maakt eerlijke en eenvoudige gerechten om kijkers ertoe aan te zetten hun culinaire repertoire uit te breiden en te verfijnen.

bron: www.njam.tv

Zweedse actrice Lena Nyman is overleden


De Zweedse actrice Lena Nyman is overleden na een slepende ziekte. Ze was 66 jaar. Nyman speelde in 1978 in de film "Herfstsonate" van Ingmar Bergman, naast Ingrid Bergman en Liv Ullmann.

Nyman verwierf vooral bekendheid in de jaren 60 met haar hoofdrollen in de schandaalfilms "I am curious - yellow" en "I am curious - blue" van Vilgot Sjöman. De expliciete seksscènes in de films deden veel stof opwaaien en waren bepalend voor de Zweedse cinema in de jaren 60. Nyman speelde in meer dan 50 Zweedse films en toneelstukken.

bron: www.deredactie.be