dinsdag 8 november 2011

Hiking weekend 5&6/11/2011

Onze zaterdag begon vroeg. Verzamelen om 7u45 in Houtem. Iedereen was op tijd en na een rit van 1u30 zijn we aangekomen in Solwaster.

Stapschoenen aan en van start. De wandeling van 21km bracht ons langs beekjes, riviertjes en bruingele bossen. Iedereen had er zin in en de tijd vloog voorbij. Op de middag even een lunch pauze. Op het terras van chalet “Des Nutons” brachten we wat water aan de kook voor onze "aiki noodles" lunch.
Omstreeks 15u30 kregen we de kerktoren van Solwaster terug in zicht en zat onze 1ste stapdag erop.
Deze prestatie verdiende een drankje op een zonnig terras.

Om 17u betraden we onze kamer van de jeugdherberg in Malmedy. Na een welverdiende douche (het water mocht wat warmer geweest zijn) begaven we ons naar de lokale pizzeria. We bestelden allemaal een andere pizza zodat iedereen een stukje van elk kon proeven. Lekker lekker :-)
Na een bezoekje in een lokale kroeg ronden we onze dag af met een partijtje pingpong. Deelnemen was belangrijker dan winnen.

Om 8uur opstaan op een zondag is niet gemakkelijk voor studenten, maar om te gaan stappen doe je veel. Met een stevig ontbijt achter de kiezen stonden we om 10uur klaar in Hokai om er weer tegen aan te gaan.

Om te starten stond er een stevig klimmetje van 1km op het programma. Daarna was het genieten van de venen (volledig in de mist) op een hoogte van 650m. Het hele traject van 17km werd afgerond rond 15u30.

Tijdens de rit naar huis was het stilletjes in de auto.
Iedereen heeft genoten van dit hikingweekend, al zullen we vandaag nog wat last hebben van stijve spieren, maar dat nemen we erbij. Eens thuis werden er al plannen gemaakt voor een volgende uitstap.

Voor de foto’s: Klik hier


De 2011 Öland Hikers