maandag 16 juli 2012

Zweden en Finland winnen WK moerasvoetbal

Zweden en Finland winnen WK moerasvoetbal.
In Hyrynsalami is gisteravond het WK moerasvoetbal voor dames en voor heren beslecht. De Zweedse vrouwenploeg versloeg alle concurrentie, bij de mannen won de ploeg van het gastland.
Waarom ze aan deze competitie meedoen? "Eerlijk? Niet voor de sport, maar voor de sfeer", aldus een van de modderfiguren.

moerasvoetbal
(ruwe beelden van Reuters - 15/07/12)

zondag 8 juli 2012

Malmö wordt gaststad van Eurovisiesongfestival

De Zweedse zender SVT heeft gemeldt dat het Eurovisiesongfestival volgend jaar zal plaatsvinden in de Malmö Arena in Malmö. De halve finales vinden plaats op 14 en 16 mei, op zaterdag 18 mei is er de finale van de liedjeswedstrijd. Loreen won eind mei met "Euphoria" de 57e editie van het Eurovisiesongfestival in Bakoe in Azerbeidzjan. Loreen was de vijfde Zweedse laureaat van de Europese liedjeswedstrijd, na ABBA (1974), Herreys (1984) en Carola Häggkvist (1991) en Charlotte Nilsson (1999). Het land dat het Songfestival wint, mag de volgende editie organiseren. De Zweedse zender SVT koos bewust niet voor hoofdstad Stockholm. In mei is Stockholm de gaststad voor het wereldkampioenschap ijshockey. Malmö is de op twee na grootste stad van Zweden. De Malmö Arena biedt plaats aan 15.500 toeschouwers. "De Malmö Arena kreeg de voorkeur vanwege de heel goede infrastructuur", meldt Martin Österdahl, de producer van de liedjeswedstrijd.

Swedish House Mafia houdt het voor bekeken

De mannen van het Zweedse dj-trio Swedish House Mafia hebben hun afscheid aangekondigd. "De tournee waarop we vertrekken, zal onze laatste zijn", staat te lezen op de website van de groep.
Na een megashow in de Milton Keynes Bowl in Engeland en een optreden in Zweden houdt het dj-trio van Swedish House Mafia het voor bekeken. Leden Axwell, Steve Angelo en Sebastian Ingrosso zullen dan opnieuw elk hun eigen weg gaan. De drie Zweedse dj's en producers hadden elk afzonderlijk immers al de nodige faam vergaard voor ze in 2008 de handen in elkaar sloegen. Dat succes verbleekte echter in vergelijking met het monstersucces dat ze als trio boekten. De mannen van Swedish House Mafia braken in 2010 wereldwijd door met het nummer "One (Your name)". Daarna hadden ze nog grote hits te pakken met "Miami 2 Ibiza", "Save the world" en recent nog met het nummer "Greyhound". Of de splitsing van het trio definitief is, is nog niet duidelijk.

Swedish House Mafia staat op zaterdag 28 juli voor de derde keer op rij op Tomorrowland.

bron: www.deredactie.be