dinsdag 10 april 2012

Gooi die beentjes los tijdens lunchpauze!

's Middags tijdens de werkweek de beentjes losgooien op techno- en housemuziek. Ongeloofwaardig? Niet in Zweden, waar de zogenoemde "Lunch Beat" meer en meer zijn weg vindt naar het bedrijfsleven. In plaats van in de cafetaria te eten, gaan de Zweden op de dansvloer zweten.
In 2010 werd de eerste "Lunch Beat" georganiseerd. Die eerste editie had weinig bijval, want slechts 14 mensen kwamen toen opdagen in een ondergrondse parkeergarage in Stockholm. 2 jaar later blijft van dat kleinschalige initiatief niets meer over, want stilaan richten de organisatoren van het eerste uur hun pijlen op het buitenland.
Op het eerste zicht lijkt het alsof er geen verschil is tussen wat zich op een "Lunch Beat" afspeelt en wat er zoal gebeurt in het nachtleven - toch is er een belangrijk verschil: alcohol is tijdens het uurtje dansen uit den boze. Volgens de 31-jarige bezieler van de feestjes een goeie zaak: "je merkt toch duidelijk dat de sfeer anders is dan de feesten in het nachtleven. Door de korte duur (1 uur) zijn de middagfeesten explosiever. Je komt toe en je wil zoveel mogelijk profiteren van dat uurtje", aldus Daniel Odelstad.
Alcohol is niet toegelaten, maar enkel toekijken aan de zijkant evenmin."Als je niet wil dansen in je pauze, dan moet je maar ergens anders jouw lunch opeten", is Odelstad formeel. Voor de dansliefhebbers is er ook goed nieuws, want na hun prestaties op de dansvloer kunnen ze zich storten op geleverde broodjes.

bron: www.deredactie.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten