maandag 11 augustus 2008

Dag 2

Hikers - 1e dag:
De hikers zijn gisteren vertrokken vanuit Farjestaden en hebben laten weten dat ze meer kilometers hebben gestapt dan voorzien. Ze bereikten de “Karlevisteen”. Ze hopen wel vurig dat het weer morgen zal beteren.
Öland - naar het Noorden:
We worden om 7u gewekt en enkele moedige Vikingen J wagen het om in de zee gaan te zwemmen. Om 8u worden de broodjes geleverd voor het ontbijt en het lunchpakket. Stipt om 9u vertrekt de bus naar het noorden van het eiland. De zon schijnt en we hopen dat het zo blijft. We maken een wandeling door het natuurreservaat “Trolskogen”. Wij noemen het gewoon het trollenbos omdat de dennenbomen eigenaardige vormen vertonen, die ontstaan zijn als reactie op insecteneitjes die op de bomen werden achtergelaten. Na de lunch plukken we rode en blauwe bessen, die we op de camping zullen verwerken in sap, confituur of pannenkoeken. Ondertussen is de zon verdwenen onder een wolkendek en vallen de eerste regendruppels. Vervolgens bezoeken we de beschermde falaisekust bij Byrums Sandvik, vanwaar we ook de “Blauwe Jonkvrouw” kunnen zien. Omdat we hier geen fossielen mogen rapen, rijden we door tot Aludden, waar we niet alleen fossielen vinden, maar ook het geraamte van een molen waarmee de typische Ölandse kalksteen werd gepolijst. Terug op de camping krijgen we een wortel als gezond tussendoortje. Er is nu tijd om nog te gaan zwemmen of om naar de sauna te gaan. Om 19u serveert onze kok lekkere vol-au-vent met frietjes, tomaten en komkommer. Als dessert krijgen we watermeloen. Om 20u30 start er nog een avondspel. We worden willekeurig in groepjes opgedeeld om lekaar wat beter te leren kennen. We spelen o.a. met reuze dominostenen, mikado en blokken; "wie ben ik", pictionary en met "2 in 1 broek"-lopen.
Foto's: http://picasaweb.google.be/stevenvdt/Zweden2008

Hiking:
We sturen dit bericht vanop een winderige camping in Morbylanga. We hebben een zonnige en vlotte dag achter de rug. Morgen steken we heel misschien de Stora Alvaret over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten