dinsdag 12 augustus 2008

Dag 3

Öland: Vanmorgen scheen de zon. Met goede moed zijn we aan de fietstocht gestart, maar ... na een uurtje was de pret al over en vielen de eerste druppels. Enkelen van ons waren te zomers gekleed en we werden al snel drijfnat. De begeleiders die rond reden konden aan enkele een reserve trui of een regenjekker geven. Door het slechte weer zakte de moed ons in de schoenen en hield de helft van de groep het rond de middag al bekeken en zakten af naar Borgholm, de eindbestemming. Het andere deel fietste flink verder en kregen in Himelsberga een kop lekkere hete groetensoep om wat op krachten te komen. Zij haalden tussen 16u en 17u de eindmeet. De eindbalans: één lekke band, vijf kapotte spaken en 2 geschaafde knieën. Op hun eigen mannier hebben ze er allemaal een spannende en leuke dag van gemaakt. Kok Jef serveerde een lekkere spagetti bolognaise met geraspte kaas. Op dit moment spelen we het Ronny-spel (genoemd naar de bedenker).

Anders: De hele dag heeft het geregend. Vanmorgen was één van de banden stuk en hebben we anderhalf uur bij de fietsenmaker gestaan. Al onze kleren waren zo nat dat we ze bij Zweden in de droogkast hebben mogen steken. Dit gebaar stellen we zeker op prijs. Ook wij hebben het lastig en zwaar maar we gaan er voor!!!

Kano: Vandaag was het koud, regenachtig en zwaar. Een van de kano's is zonder erg in de Orkensee omgeslagen. Alles is dus nat. Ondanks deze tegenslag blijven we zeer positief. We beleven alle uitdagingen van het kamp.

Hikers: Vandaag hebben we zoals aangekondigd de "Stora Alvaret" overgestoken. In het begin lag hij er drassig bij, maar naar het einde werd het droger en droger. We hebben onze tenten opgezet in Fklarlov. Morgen passeren we een vikingdorp en bereiken we de zuidpunt van het eiland. Jef zal ons morgen alles bezorgen voor een gezellige barbecue.

Foto's: http://picasaweb.google.be/stevenvdt/2008

Geen opmerkingen:

Een reactie posten