woensdag 22 mei 2013

Carice van Houten kruipt in huid van Greta Garbo


De Nederlandse actrice Carice van Houten (36) gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe film over de Zweedse actrice Greta Garbo (1905-1990). Van Houten gaat de film ook zelf produceren.
Garbo werd in 1905 geboren in Stockholm. In Hollywood speelde ze eerst in stomme films. Daarna maakte ze als een van de weinige acteurs de overstap naar de "talkies", de films met gesproken dialogen.
"Ik ben opgevoed met stomme films en heb altijd een mateloze fascinatie gehad voor dit tijdperk en met name voor Greta Garbo", zegt Van Houten, die vorig jaar al bekende dat ze ervan droomde om Garbo ooit te spelen. "Ik voel me sterk aangetrokken tot Greta Garbo, haar kunst en haar eenzaamheid, haar complexe karakter."
Garbo werd tijdens haar carrière 4 keer genomineerd voor een Oscar en kreeg de onderscheiding uiteindelijk in 1954 voor haar hele oeuvre. Na haar carrière trok de knappe, mysterieuze actrice, die nooit huwde, zich terug uit het openbare leven.
Het scenario zou in de herfst klaar moeten zijn. Wanneer de opnames starten en wie er nog meespeelt in de film, is nog niet bekend.
Carice van Houten is bekend van films als "Minoes", "Zwartboek, "Valkyrie", "Komt een vrouw bij de dokter" en "De gelukkige huisvrouw".
foto: AP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten