maandag 10 augustus 2009

maandag 11/08/2009

Zweden Öland: Vandaag hebben we het noorden van het eiland verkend. We zijn gestart met een wandeling door "Trolskogen" (Trollenbos). Naast fauna en flora vinden we er ook nog restanten uit het verre verleden. Na de lunch hebben we samen blauwe en rode bessen geplukt (Jef heeft van de blauwe al lekkere confituur gemaakt). Bij de volgende stop bezochten we de unieke falaisekust in Byrum. De buschauffeur beslist dan om de volgende halte te bereiken via de Ölandssleden. Op enkele nauwe stukken na een zeer mooie en avontuurlijke rit. We bekijken ook nog een buiten gebruik genomen polijst-windmolen. De jongens testen hun spieren aan de overzijde met het voortduwen van een polijstmolen waarbij vroeger paarden werden ingezet.

Zweden Biking: Vandaag leuke boottocht gemaakt van Boda naar Oskarshan. Niet veel gefietst, maar wel de stad bezocht. De tent staat aan het strand. Heel leuk en mooi uitzicht. In de namiddag was het bewolkt. Vanavond vroeg gaan slapen want morgen is het een lange rit.

Zweden Kano: We verblijven vanavond op een "*****" camping op een onbewoond eiland ter hoogte van Ramkvilla. Op het menu staan onze vers gevangen rivierkreeftjes.

Zweden Hiking: Vandaag geen druppel regen. We zijn aangekomen in Ekenas en hebben ongeveer 22km gestapt. We zijn wel allemaal moe. We staan opnieuw aan het strand (allemansrecht -> vrij, gratis kamperen). Op het menu staan balletjes met rijst.

link foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten