donderdag 13 augustus 2009

woensdag 12/08/2009

Zweden Öland: De dag is gestart met een wandeling (op kompas) door de Stora Alvaret. Vervolgens hebben we de vikingen in ons los gelaten met een bezoek aan Eketorp (een heropgebouwd vikingendorp). De laatste halte van de dag was het vogelringstation van Ottenby met de klim op Lange Jan (de vuurtoren). Vanavond krijgen we pizza en daarna vroeg naar bed want morgen moeten we er vroeg uit voor een lange rit naar Örefors op het vaste land.

Zweden Kano: DEEL 1 -> Vertrokken vanuit Virserum richting Rottne en weeral een zware rit. Veel bergen op en af; dus veel hoogtemeters vandaag; het weer is bewolkt maar ideaal om te fietsen. DEEL 2 -> Het was vandaag een leuke rit. Goed aangekomen in Rottne. Het regent, maar we zien de zon door de wolken. Tenten opzetten en dan inkopen doen voor de bbc. Op tijd gaan slapen want morgen een rit van bijna 100km voor de boeg.

Zweden Kano: Alles OK met de kanovaarders. De Orkensee is voor watjes.In Ovasjön een zware storm gehad maar pret alom.

Zweden Hiking: Bij het eerste licht om 5u zijn we uit het bos vertrokken. Om 7u waren we aan de camping in Bergkvara aan de haven. Om 8u stonden de tenten op en is iedereen als een blok in slaap gevallen. De anciens zijn nog OK; de groentjes hebben het zwaar. We hebben uitgebreide inkopen gedaan wat volgend menu oplevert: erwtjes en worteltjes, rijst en flyntastaek gebakken op een wegwerpbarbecue. Voor morgen vroeg hebben we spek met met eieren. We vertrekken daarna naar Kalmar en vervoegen de groep van Zweden Öland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten