dinsdag 9 augustus 2011

Dinsdag 09-08-2011: dag 4

Svenskt smörgåsbord: sill (haring), ägg (eieren), smör (boter), bröd (brood), ost (kaas), omelett (omelet), köttbullar (vleesballetjes) och (en) potatis (aardappelen). Smaklig måltid!

Kano: Gelukkig regende het niet meer zoals ’s nachts en konden we vrij droog inpakken. Vandaag zou het een korte vaardag zijn, met een onvergetelijk verblijf op het eiland Bergo. Gelukkig hadden we de beschikking over een kleine zaag. Het eiland wordt namelijk door heel veel kanovaarders bezocht en hout om een kampvuur te maken, ligt er niet voor het oprapen. De enige oplossing is dan een omgevallen boom te pluimen. “Dolce far niente” en genieten was de boodschap die namiddag. Het weer was heel aangenaam, zodat ook zwemmen op het programma stond.

Oland: Vanmorgen was het even stressen: de bakker gaat pas open om 08.00h en om 08.20h moesten we al richting lijnbus vertrekken die ons om 08.50h zou oppikken aan de hoofdweg om de hele groep af te zetten aan de fietsenverhuur in Borgholm. Het duurt een tijdje voor iedereen een afgestelde fiets heeft en dan vertrekken de groepjes van 4 voor een tocht van ongeveer 60km met hier en daar wat opdrachten. Tot 14.00h blijft het droog en dan krijgen we af en toe wat druppels en een enkele bui. Bij aankomst in Borgholm is iedereen al weer droog. Er werden tegen 17u15 pizza's besteld en die werden snel verorberd in het parkje aan de haven. Opnieuw de lijnbus in naar Kôpingsvik waar we onze spieren kunnen ontspannen tijdens een warme douche en een bezoekje aan de sauna. Vanavond spelen we "Wie ben ik".

Hiking: We hebben de tenten droog afgebroken, maar het regende al snel opnieuw. Gelukkig stond op de camping een stuga los en hebben we binnen kunnen ontbijten (noedels). Nadien weer op pad voor 20km. We volgen een oude spoorweg langs de oostkust richting zuiden. Door de miserige regen stappen we iets langzamer dan verwacht en beslissen we om 16.00h om autostop te doen naar Degerhamn. Daar aangekomen vinden we een idyllisch plaatsje aan de zee. We zetten er onze tenten op, koken spireelies met tomatensaus en makreel. We genieten nadien van een prachtige zonsondergang. We sluiten af met Frank Deboosere: tot morgen voor meer weer.

Foto's: klik hier

2 opmerkingen:

  1. De kanotister drunknar?
    (zijn de kanovaarders verdronken?)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen nieuws, goed nieuws zeker?
    Onder water staan er geen gsm-masten, hé :-)
    Steven

    BeantwoordenVerwijderen