zondag 7 augustus 2011

Zondag 07-08-2011: dag 2

Hej, hur mar du? Tack bra! Svenska är inte lätt.

Kano: Alsof de meren nog moesten gevuld worden, zo hard regende het toen we – 3 begeleiders en 11 deelnemers – onze bagage uit de bus haalden om onze kanotocht te kunnen beginnen. De hamvraag was: “ Zouden we wel onmiddellijk vertrekken of eerder wat wachten op betere weersomstandigheden?” We verkozen het tweede en uiteindelijk bleek dit ook de goeie keuze. Rond de middag zijn we te water gegaan. Het kanovaren bleek heel goed te gaan. Zonder al te nat te worden, besloten we de eerste nacht door te brengen op 1 van de vele natuurcampings die Zweden rijk is; het principe is heel eenvoudig – een houten shelter, een kampvuurplaats , 2 toiletten (gat in plank), vers afgemaaide gazon en een plaats om de kano’s vrij comfortabel vast te leggen. Iedereen kreeg een taak en binnen de kortste keren waren we met z’n allen aan het eten. Het kampvuur en de gitaar en zang van Bert zorgde voor de nodige sfeer. Er stonden ook nog 2 Duitsers en 2 Zwitsers op die camping. Zij hebben zich bij ons aangesloten rond het kampvuur en waagden zich zelfs aan een rondje brood bakken.

Biking: Vandaag eerste rit constant in de regen gereden. We logeren in een stuga (chalet) want tenten opzetten in dit weer is niet te doen. Vanavond maken we spagetti. Hopelijk hebben we morgen beter weer.

Hiking: We zijn goed vertrokken om 11u15 na eerst inkopen te hebben gedaan. Na 18km gestapt te hebben in regen en droog weer hebben we om 18u15 autostop gedaan en zijn we door een sympathieke dame met een Volvo V70 naar het volgende dorp gebracht. We camperen nu aan de zee. Morgen gaan we eerst zwemmen en dan de volgende tocht aanvangen. Tot morgen voor meer.

Oland: Op de Olandsbron lachte de zon ons nog schelms toe, om even later achter dikke regenwolken te verdwijnen. Het ontvangstcomité had het graag anders gezien, maar het uitpakken werd uitgesteld tot de ergste buien over waren. De namiddagactiviteiten (skoebidoe, macramé, batikken, glas- en houtgraveren) pepten niet alleen ons moreel op, maar het hield ook op met regenen, zodat we 's avonds toch konden genieten van de voorziene en heerlijke bbq.

Foto's: klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten